Du behöver
- 600 g fläskfilé
- salt och peppar
- 1 msk smör eller margarin
- 10 skiva salami
- 2 msk färsk timjan
- 1 dl inlagd paprika strimlad
Gräddkokta rotfrukter:
800 g blandade rotfrukter t ex morot, kålrot, palsternacka
1 st gul lök
3 st feferoni milda
3 dl vispgrädde
salt och peppar
1.5 dl riven ost
Ugn: 200°
Gör så här
1
Gräddkokta rotfrukter: Skala och skär rotfrukterna i bitar. Skala och skiva löken tunt, skiva feferonin. Blanda rotfrukter, lök, feferoni, grädde, salt och peppar och häll i en smord ugnsfast form. Strö över ost. Täck med aluminiumfolie och tillaga i ugnen, ca 1 timme.
2
Putsa köttet och krydda med salt och peppar. Bryn köttet runt om i en stekpanna med smör. Ta upp köttet och skär snitt i köttet. Fyll snitten med salami, timjan och strimlad paprika. Lägg köttet ovanpå rotfrukterna och tillaga i ugnen tills köttet är genomstekt, ca 20 minuter.