Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • salt och peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 10 skiva salami
  • 2 msk färsk timjan
  • 1 dl inlagd paprika strimlad

Gräddkokta rotfrukter:

800 g blandade rotfrukter t ex morot, kålrot, palsternacka
1 st gul lök
3 st feferoni milda
3 dl vispgrädde
salt och peppar
1.5 dl riven ost

Ugn: 200°

Gör så här

1
Gräddkokta rotfrukter: Skala och skär rotfrukterna i bitar. Skala och skiva löken tunt, skiva feferonin. Blanda rotfrukter, lök, feferoni, grädde, salt och peppar och häll i en smord ugnsfast form. Strö över ost. Täck med aluminiumfolie och tillaga i ugnen, ca 1 timme.

2
Putsa köttet och krydda med salt och peppar. Bryn köttet runt om i en stekpanna med smör. Ta upp köttet och skär snitt i köttet. Fyll snitten med salami, timjan och strimlad paprika. Lägg köttet ovanpå rotfrukterna och tillaga i ugnen tills köttet är genomstekt, ca 20 minuter.