Du behöver
- 1 msk vetemjöl
- 1.25 dl teriyakisås
- 1 msk rapsolja
- 250 g kycklingfilé
Mangosås:
0.5 st mango
0.5 st gul lök
1 dl buljong av valfri sort
1 msk pressad limesaft
salt och peppar
Servera med:
fullkornsris
sockerärter
sallad
rädisor
Ugn: 225°
Gör så här
1
Rör ut mjölet i teriyakisåsen och blanda i oljan. Vänd kycklingfiléerna i marinaden och lägg dem i en smord ugnsfast form. Tillaga i ugnen tills kycklingen är klar, ca 25 minuter.
2
Mangosås: Skala mangon och tärna fruktköttet. Skala och hacka löken, Koka upp buljongen och lägg i mango och lök och småkoka i 5 minuter. Mixa till en jämn sås. Smaka av med limesaft, salt och peppar. Servera med kokta sockerärter, sallad och rädisor.