Du behöver

  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk kanel
  • 3 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 150 g smör kallt
  • 1 st ägg

Fyllning:

2 dl vispgrädde
1 dl grekisk yoghurt
1 dl jordgubbssylt
1 tsk vaniljsocker
jordgubbar till garnering

Ugn: 200°

Gör så här

1
Smörj ovala eller runda veckade formar.

2
Blanda alla torra ingredienser i matberedaren. Tillsätt smöret i små kuber. Mixa snabbt ihop till en smulig massa. Tillsätt ägget och mixa ihop till en deg.

3
Forma degen till en rulle och skär i bitar. Tryck ut degen i formarna. Ställ dem på en plåt.

4
Grädda mitt i ugnen 8–10 minuter. Låt kakorna kallna i formarna. Vänd formarna upp och ner i handen och slå försiktigt så att kakorna lossnar.

5
Fyllning: Vispa grädden. Vänd ner yoghurt, sylt och vaniljsocker. Lägg en klick i varje kaka. Garnera med jordgubbar. Servera genast.