Du behöver
- 4 dl vetemjöl
- 1.5 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 100 g ost smakrik, riven
- 2 st ägg
- 1 dl yoghurt naturell
- 1 dl vatten
- 0.5 dl olivolja
- 150 g kokt potatis
- salt och peppar
- 3 msk hackad gräslök
Garnera med:
200 g färskost
2 msk hackad gräslök
2 msk hackad persilja
Ugn: 200°
Gör så här
1
Klipp fyrkanter, 8×8 cm, av bakpapper och lägg i varje form i en muffinsplåt för små muffins.
2
Blanda mjöl, bakpulver, salt och ost i en stor skål. Vispa ihop ägg, yoghurt, vatten och olja.
3
Rör ner i mjölblandningen och blanda till en smet. Fyll varje form till hälften med smet.
4
Tärna potatisen och fördela i formarna tillsammans med gräslök. Krydda med salt och peppar.
5
Klicka på resten av smeten och grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Rör ihop färskost med örter och lägg en klick på varje muffins vid serveringen.