Du behöver

  • 4 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 100 g ost smakrik, riven
  • 2 st ägg
  • 1 dl yoghurt naturell
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl olivolja
  • 150 g kokt potatis
  • salt och peppar
  • 3 msk hackad gräslök

Garnera med:

200 g färskost
2 msk hackad gräslök
2 msk hackad persilja

Ugn: 200°

Gör så här

1
Klipp fyrkanter, 8×8 cm, av bakpapper och lägg i varje form i en muffinsplåt för små muffins.

2
Blanda mjöl, bakpulver, salt och ost i en stor skål. Vispa ihop ägg, yoghurt, vatten och olja.

3
Rör ner i mjölblandningen och blanda till en smet. Fyll varje form till hälften med smet.

4
Tärna potatisen och fördela i formarna tillsammans med gräslök. Krydda med salt och peppar.

5
Klicka på resten av smeten och grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Rör ihop färskost med örter och lägg en klick på varje muffins vid serveringen.