Du behöver
- 150 g smör
- 3 st ägg
- 2.5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 0.5 dl mjölk
- 3 dl mandelmjöl
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
Fyllning:
4 dl vispgrädde
2.5 dl kesella 10%
0.5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
0.75 l jordgubbar
Garnera med:
jordgubbar
Ugn: 175°
12 bitar
Gör så här
1
Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg, socker och vaniljsocker med elvisp. Rör i mjölk och smält smör.
2
Blanda mandelmjöl, vetemjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Häll smeten i en smord form, 24 cm i diameter.
3
Grädda strax under mitten av ugnen i 30 minuter. Låt kallna. Dela kakan i två bottnar.
4
Vispa grädden och rör i kesella, florsocker och vaniljsocker. Bred 1/3 över ena bottnen. Rensa jordgubbarna och hacka dem.
5
Lägg jordgubbarna på grädden och lägg på andra bottnen. Bred resten av grädden ovanpå och runt om. Garnera med jordgubbar.