Du behöver

  • 150 g smör
  • 3 st ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0.5 dl mjölk
  • 3 dl mandelmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning:

4 dl vispgrädde
2.5 dl kesella 10%
0.5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
0.75 l jordgubbar

Garnera med:

jordgubbar

Ugn: 175°

12 bitar

Gör så här

1
Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg, socker och vaniljsocker med elvisp. Rör i mjölk och smält smör.

2
Blanda mandelmjöl, vetemjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Häll smeten i en smord form, 24 cm i diameter.

3
Grädda strax under mitten av ugnen i 30 minuter. Låt kallna. Dela kakan i två bottnar.

4
Vispa grädden och rör i kesella, florsocker och vaniljsocker. Bred 1/3 över ena bottnen. Rensa jordgubbarna och hacka dem.

5
Lägg jordgubbarna på grädden och lägg på andra bottnen. Bred resten av grädden ovanpå och runt om. Garnera med jordgubbar.