Du behöver
- 4 st ägg
- 5 dl strösocker
- 150 g smör
- 4 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 2 tsk vaniljsocker
Tosca:
75 g smör
2 dl strösocker
1.5 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
200 g kokos
Ugn: 200°
Gör så här
1
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker.
2
Sikta ner mjölblandningen och rör sedan i smöret. Blanda till en smet och häll upp i långpanna, 40×50 cm, klädd med bakplåtspapper.
3
Grädda strax under mitten av ugnen i 15 minuter. Blanda alla ingredienserna till toscan i en kastrull och sjud på svag värme under omrörning i 5 minuter.
4
Ta ut kakan och bred försiktigt ut toscasmeten. Grädda klart i 10 minuter. Låt svalna och skär i rutor.