Du behöver

  • 4 st ägg
  • 5 dl strösocker
  • 150 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker

Tosca:

75 g smör
2 dl strösocker
1.5 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
200 g kokos

Ugn: 200°

Gör så här

1
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker.

2
Sikta ner mjölblandningen och rör sedan i smöret. Blanda till en smet och häll upp i långpanna, 40×50 cm, klädd med bakplåtspapper.

3
Grädda strax under mitten av ugnen i 15 minuter. Blanda alla ingredienserna till toscan i en kastrull och sjud på svag värme under omrörning i 5 minuter.

4
Ta ut kakan och bred försiktigt ut toscasmeten. Grädda klart i 10 minuter. Låt svalna och skär i rutor.