Du behöver

  • 150 g mörk choklad
  • 16 st bakform av papper
  • 3 dl vispgrädde
  • 0.5 dl kaffe
  • 1 msk farinsocker
  • 2 st äggulor
  • 150 g vit choklad

Garnera med:

riven choklad jordgubbar, vinbär

Gör så här

1
Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad. Ställ pappersformarna dubbla så blir de stabilare. Pensla invändigt med smält choklad. Ställ dem kallt att stelna och pensla sedan en gång till. Ställ kallt igen. Lossa formarna från pappret när de stelnat.

2
Blanda 1 dl av grädden, kaffe, farinsocker och äggulor i en kastrull. Sjud under omrörning på svag värme tills det blir en tjock kräm.

3
Hacka chokladen och rör ner i den varma krämen. Rör om tills den smält och låt krämen kallna.

4
Vispa resten av grädden och vänd ner i kaffekrämen. Fördela i chokladformarna och låt stå i kylskåp ett par timmar innan servering. Strö över riven choklad och garnera med bär.