Du behöver

  • 1 pkt rulltårta ca 370 g

Fyllning

4 st äggulor
2 dl strösocker
200 g philadelphiaost
4 dl vispgrädde
5 dl hallon
2 st gelatinblad
4 st äggvitor

Garnera med:

hallon
mynta

8-10 bitar

Gör så här

1
Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa i osten. Vispa grädden, tillsätt hallonen mot slutet så de fördelar sig i grädden. Blanda äggvisp och grädde.

2
Blötlägg gelatinbladen 5 minuter i kallt vatten. Värm 1 dl av gräddsmeten i en liten kastrull. Ta från värmen och låt gelatinet smälta däri.

3
Rör ner gelatinet i gräddsmeten. Vänd sist ner hårt vispade äggvitor.

4
Skär rulltårtan i 10 skivor. Lägg dem i en form med löstagbar kant, 26 centimeter. Häll på smeten.

5
Täck över och frys minst 4 timmar. Låt stå en stund i rumstemperatur före servering. Garnera med hallon och mynta.