Du behöver

  • 6 st kycklingbröstfiléer ca 900 g
  • 1.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Marinad:

2 msk rapsolja
0.5 msk soja
1 msk rosmarin
1 msk timjan
0.5 st citron rivet skal av

Pepparrotskräm:

2 dl crème fraîche
2 dl turkisk yoghurt
0.5 dl riven pepparrot
1 msk flytande honung
salt och peppar

Garnera med:

örter

Ugn: 225°, grill

Gör så här

1
Skär filéerna i tre delar på längden. Blanda olja, soja, rosmarin, timjan och citronskal i en fryspåse och lägg ner filébitarna i den. Gnid runt marinaden. Låt dem ligga 30 min.

2
Trä upp filébitarna på blötlagda spett. Salta och peppra. Lägg dem i en form och grilla, 5–6 min per sida. Låt spetten svalna. Lägg upp och garnera med örter.

3
Vispa crème fraichen tjock och blanda med yoghurt i en bunke. Smaksätt med pepparrot, honung, salt och peppar. Servera i en skål.