Du behöver

  • 8 st ägg
  • 25 g smör
  • 1 krm salt
  • 0.25 krm cayennepeppar

Garnera med:

klippt gräslök
gräslöksblommor

Gör så här

1
Koka äggen i 6 min. Kyl av dem i kallt vatten. Skala och tärna äggen med äggskäraren. Två gånger på längden, vrid ett 1/4 varv mellan gångerna, och en gång tvärs över.

2
Smält smöret i en kastrull på spisen, eller i en skål, 15 sek i mikron. Blanda äggen med salt och cayennepeppar i en skål. Tillsätt smöret och blanda försiktigt med en slickepott.

3
Lägg över äggblandningen i mitten på en stor bit plastfolie och rulla ihop till en hård rulle. Tvinna ändarna på folien och packa ihop äggblandningen mot mitten. Lägg i kylen för att stelna, ca 2 tim.

4
Skär vid serveringen upp rullen till äggpuckar, ca 2 cm tjocka. Garnera med gräslök och blommor.