Du behöver
- 4 st äggvitor
- 2.5 dl strösocker
- 1 tsk ättiksprit
- 1 msk maizena majsstärkelse
Fyllning:
150 g jordgubbar
3 msk pressad lime
0.5 dl strösocker
Garnera med:
3 dl vispgrädde
250 g jordgubbar
Ugn: 150°
Gör så här
1
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning och vispa till en blank maräng.
2
Vänd ner ättiksprit och majsstärkelse. Rita en rundel på bakpapper, 24 cm i diameter. Smörj med smör och pudra över mjöl.
3
Bred ut smeten i rundeln och grädda i nedre delen av ugnen i 1 timme och 15 minuter. Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar, gärna ett par timmar.
4
Rensa och skiva jordgubbarna, lägg undan några till garnering. Koka resten av bären i 5 minuter tillsammans med limesaft och socker. Mosa dem och låt svalna.
5
Bred jordgubbarna över marängen. Vispa grädden och klicka ovanpå. Strö på jordgubbar och servera direkt.