Du behöver

  • 250 g kavring
  • 100 g smör

Fyllning:

4 st gelatinblad
250 g lax varmrökt, rensad
2 dl crème fraîche
2.5 dl turkisk yoghurt
0.5 st rödlök
1 dl hackad dill
peppar
1 msk pressad citronsaft

Garnera med:

rom
gräslök

Gör så här

1
Finfördela kavringen i matberedare. Smält smöret och blanda med kavringen. Tryck ut till en botten i en form med löstagbar botten, 24 cm i diameter. Ställ i frysen under tiden fyllningen görs.

2
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.

3
Mosa laxen med en gaffel. Blanda crème fraiche, yoghurt, hackad lök och dill. Rör i laxen och smaka av med peppar och citronsaft.

4
Ta upp gelatinbladen och smält på svag värme i en kastrull. Rör ner i fyllningen. Häll fyllningen i formen och ställ kallt i minst 4 timmar.

5
Ta ur cheesecaken ur formen och garnera med rom och gräslök.