Du behöver
- 50 g jäst
- 5 dl vatten 37 grader
- 0.5 dl olivolja
- 1 msk honung
- 1 tsk salt
- 12 dl vetemjöl
Fyllning:
100 g smör
2 st citron rivet skal
1 dl hackad persilja
Pensling:
1 st ägg
sesamfrö
flingsalt
Ugn: 250°
Gör så här
1
Smula jästen i en skål. Tillsätt vatten och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt oja, honung, salt och det mesta av mjölet.
2
Arbeta degen med maskin i 8 minuter. Låt jäsa övertäckt i 45 minuter. Rör ihop smör, citronskal och persilja.
3
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två bitar. Kavla ut varje del till en rektangel. Bred på smöret och rulla ihop.
4
Skär i 2 cm breda bitar och lägg på plåt med bakpapper. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
5
Pensla med uppvispat ägg och strö på sesamfrö och salt. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter.