Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten 37 grader
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 12 dl vetemjöl

Fyllning:

100 g smör
2 st citron rivet skal
1 dl hackad persilja

Pensling:

1 st ägg
sesamfrö
flingsalt

Ugn: 250°

Gör så här

1
Smula jästen i en skål. Tillsätt vatten och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt oja, honung, salt och det mesta av mjölet.

2
Arbeta degen med maskin i 8 minuter. Låt jäsa övertäckt i 45 minuter. Rör ihop smör, citronskal och persilja.

3
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två bitar. Kavla ut varje del till en rektangel. Bred på smöret och rulla ihop.

4
Skär i 2 cm breda bitar och lägg på plåt med bakpapper. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.

5
Pensla med uppvispat ägg och strö på sesamfrö och salt. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter.