Du behöver

  • 6 st korv kryddiga t ex salsiccia
  • 6 st morötter späda
  • 12 st rädisor
  • grissini

Paprikadipp:

3 st röda paprikor
0.5 dl hasselnötter rostade
1 st vitlöksklyfta
1 msk rödvinsvinäger
2 msk olivolja

Ugnsrostad potatis:

500 g färskpotatis
2 msk olivolja
salt och peppar

Ugn: 225°

Gör så här

1
Ugnsrostad potatis: Skrubba potatisen och dela stora potatisar i mindre bitar. Blanda potatis, olja, salt och peppar och rosta i ugnen, 30 minuter.

2
Paprikadipp: Grilla paprikorna på het grill tills de är nästan svarta. Låt vila i plastpåse i 10 minuter. Skala paprikorna och mixa dem med nötter, vitlök, vinäger och olja. Smaka av med salt och peppar.

3
Grilla korven och dela den i bitar. Skrubba morötterna. Skölj rädisorna. Servera korv, morötter, rädisor, potatis, grissini och dip.