Du behöver
- 2 st spetspaprika röda
- 2 st squash små gröna
- 2 msk rapsolja
- 2 st ciabattabröd stora
- 1 st tonfisk burk med vatten
- 4 st hårdkokta ägg
- 0.5 dl oliver urkärnade svarta
- salt svartpeppar
Ugn: grill 250°
Gör så här
1
Kärna ur paprikorna. Skär squashen i 1/2 cm tjocka skivor på längden. Pensla grönsakerna med olja och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grilla högt upp i ugnen under grillelementet, tills de får fin färg och paprikan får svarta fläckar i skalet. Låt svalna. Dra bort skalet på paprikorna.
2
Dela bröden på längden, men inte helt igenom. Pensla ytorna med rapsolja. Låt tonfisken rinna av. Skala och skiva äggen. Skiva oliverna.
3
Fördela hälften av de grillade grönsakerna på bröden. Lägg på ägg och tonfisk. Salta och peppra. Lägg på oliver och resten av grönsakerna. Lägg på överdelen och tryck ihop. Vira in bröden hårt i smörgåspapper. Vid servering: Skär upp bröden i 3 cm breda bitar.