Du behöver

  • 25 g jäst
  • 6 dl kallt vatten
  • 2 tsk flingsalt
  • 6 msk olivolja
  • 13 dl vetemjöl
  • 150 g cocktailtomater
  • 150 g brieost helst opastöriserad
  • rosmarinkvistar

flingsalt

Ugn: 225°

Gör så här

1
Smula ner jästen i en skål och rör ut jästen i kallt vatten. Tillsätt salt, 2 msk olivolja och mjöl. Arbeta kraftigt ihop till en lös deg.

2
Smörj en stor bunke invändigt med olja och lägg ner den färdigknådade degen. Degen ska kunna jäsa till dubbel storlek. Täck bunken med plastfolie och låt stå i kylen, 8–12 timmar.

3
Häll ut degen i en långpanna med bakplåtspapper i botten. Tryck ut degen med mjölad hand och gör hål i degen med mjölade fingrar. Droppa över 3 msk olivolja.

4
Dela tomaterna. Skär osten i kuber. Tryck försiktigt ner tomater, ost och rosmarinkvistar i “hålen”. Strö på salt. Låt jäsa utan duk, 20–30 minuter. Grädda mitt i ugnen, ca 25 minuter. Servera brödet nygräddat.