Du behöver

  • 2 st rödlökar
  • 1 st paprika gul
  • 1 st fänkålsstånd
  • 1 st squash
  • 3 msk olivolja
  • flingsalt
  • 4 st burkar stora vita bönor
  • 250 g cocktailtomater

Tapenade:

3 dl oliver svarta urkärnade
3 st vitlöksklyftor
6 st sardellfiléer
3 msk kapris
3 msk färsk timjan
0.5 st citron pressad saft
4 msk olivolja
flingsalt
nymald peppar

Ugn: 225°

Gör så här

1
Tapenade: Hacka oliver, vitlök, sardeller, kapris och timjan för hand. Blanda i citronsaft och olja och krydda med salt och peppar. Förvara i kylen fram till servering.

2
Skala och skär löken i grova klyftor. Skär paprika, fänkål och squash i bitar. Lägg lök paprika, fänkål och squash på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olja och salt. Rosta mitt i ugnen, 20–25 minuter. Låt kallna.

3
Skölj bönorna och låt rinna av. Skär tomaterna i klyftor. Vid servering: Blanda bönor och tapenade och vänd ner rostade grönsaker och tomater.