Du behöver
- 5 st sparrisstjälkar vita
- 5 st sparrisstjälkar gröna
- 400 g potatis av fast sort
- 4 msk maizena majsstärkelse
- 2 st stora ägg
- flingsalt
- nymald peppar
- smör till stekning
Dressing:
2 tsk dijonsenap
2 dl crème fraîche
1 msk flytande honung
2 msk hackad dill
2 msk hackad gräslök
flingsalt
nymald peppar
Servera med:
gravad lax
citron
Gör så här
1
Dressing: Blanda senap, crème fraiche, honung, dill, gräslök, salt och peppar.
2
Bryt av och kasta den nedre grova delen på sparrisstjälkarna. Skala den vita sparrisen (börja alldeles under knoppen) och potatisen. Strimla sparris och potatis grovt, som till en Janssons frestelse, och blanda med majsstärkelse, ägg, salt och peppar.
3
Smält smöret i en stekpanna. Klicka ut smeten i pannan och stek på båda sidor tills röstin är mjuk och gyllenbrun. Röstin går bra att varmhålla en liten stund i ugnen, under tiden de resterande steks.
4
Lägg upp röstin på tallrikar och toppa med gravad lax. Garnera med en citronklyfta och dill och servera dressingen till.