Du behöver
- 175 g digestivekex
- 100 g sötmandel
- 75 g smör
Fyllning:
500 g mascarponeost
2 dl crème fraîche
2 st ägg
1.5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
Topping:
400 g rabarber
0.5 dl strösocker
1 dl rödvinbärsgelé
Ugn: 150°
Gör så här
1
Mixa kex och mandel i en matberedare. Smält smöret. Blanda smör och kex- och mandelsmul. Tryck ut i en form, 24 cm i diameter, med löstagbar kant med bakplåtspapper i botten. Låt stå kallt i 30 minuter.
2
Fyllning: Vispa ihop mascarponeost, crème fraiche, ägg, socker och vaniljsocker till en slät smet och häll i formen. Grädda i 1 timme.
3
Topping: Ansa rabarbern och dela den i 5 cm långa bitar. Koka rabarber och socker i en gryta på svag värme, tills rabarbern är mjuk. Låt rinna av i sil och sedan torka till på hushållspapper.
4
Lägg rabarbern på den nygräddade kakan och låt kallna. Smält gelen i en gryta på svag värme och skeda över kakan.