Du behöver
- 12 st stjälkar grön sparris späda
- 100 g lax skivad, rökt
- 1 st smördeg rektangel, kyld
- 75 g färskost med pepparrot
- 2 msk hackad dill
- 1 st ägg
- vallmofrö blått
Ugn: 225°
Gör så här
1
Bryt bort den nedre grova delen på sparrisstjälkarna. Förväll sparrisen i lättsaltat vatten, ca 2 minuter. Häll av kokvattnet. Dela stjälkarna tvärsöver.
2
Dela laxskivorna på längden till 12 remsor. Rulla in ett par sparrisbitar i varje laxskiva. Skär smördegen i 12 bitar.
3
Blanda färskost och dill och bred över smördegen. Rulla in ett sparrispaket i varje degbit. Lägg smördegsrullarna med skarven ner på en plåt med bakplåtspapper.
4
Pensla rullarna med uppvispat ägg och strö på vallmofrö. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. Serveras nygräddade.