Du behöver
- 1 st knippe vårlök ca 100 g
- babyspenat ca 250 g
- smör
- flingsalt, nymald vitpeppar
- 4 st ägg
- 1 dl crème fraîche
Garnera med:
62.5 g löjrom
nymald peppar
rödlök
dill
Ugn: 200°
Gör så här
1
Strimla löken. Fräs lök och spenat i en stekpanna med smör tills all vätska kokat in och spenaten sjunkit ihop. Salta och peppra.
2
Smörj 4 ugnsfasta portionsformar med smör. Fördela spenatfräset i formarna. Knäck försiktigt ett ägg i varje form, äggulan ska vara hel.
3
Rör crème fraichen mjuk. Skeda försiktigt ca 1 1/2 msk över varje ägg.
4
Ställ formarna i en liten långpanna, till hälften fylld med hett vatten. Grädda mitt i ugnen, ca 10 minuter. Gulan ska fortfarande vara lös och äggvitan stelnat när kokotterna är färdiga. Lyft försiktigt upp kokotterna.
5
Mal över lite peppar och toppa med löjrom, hackad rödlök och en dillkvist. Servera kokotterna genast, väntar man för länge hinner äggulan stelna. Enklast är att äta kokotten med en liten sked.