Du behöver
- 280 g pasta t ex penne
- 4 dl matlagningsgrädde
- 1 msk kycklingfond
- 2 msk vetemjöl
- salt och peppar
- 200 g bladspenat lösfryst
Halstrad lax:
4 bitar laxfilé
salt och peppar
2 msk rapsolja
Servera med:
citronklyftor
cocktailtomater
morotsstavar
äpple
Gör så här
1
Koka pastan. Spola den i kallt vatten och låt den rinna av.
2
Vispa samman grädde, fond och mjöl i en kastrull och koka under omrörning, 3¬–5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör ner spenaten och låt såsen bli varm. Blanda ner pastan i såsen.
3
Halstrad lax: Skär laxen i stora bitar. Salta och peppra. Hetta upp en stekpanna med olja och stek laxen runt om, ca 3 minu-ter.
4
Lägg upp pastasås och lax i lunchlådor och låt svalna. Förvara i kylen. Servera med citronklyftor, delade cocktailtomater, morotsstavar och gärna ett äpple.