Du behöver

  • 280 g pasta t ex penne
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk kycklingfond
  • 2 msk vetemjöl
  • salt och peppar
  • 200 g bladspenat lösfryst

Halstrad lax:

4 bitar laxfilé
salt och peppar
2 msk rapsolja

Servera med:

citronklyftor
cocktailtomater
morotsstavar
äpple

Gör så här

1
Koka pastan. Spola den i kallt vatten och låt den rinna av.

2
Vispa samman grädde, fond och mjöl i en kastrull och koka under omrörning, 3¬–5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör ner spenaten och låt såsen bli varm. Blanda ner pastan i såsen.

3
Halstrad lax: Skär laxen i stora bitar. Salta och peppra. Hetta upp en stekpanna med olja och stek laxen runt om, ca 3 minu-ter.

4
Lägg upp pastasås och lax i lunchlådor och låt svalna. Förvara i kylen. Servera med citronklyftor, delade cocktailtomater, morotsstavar och gärna ett äpple.