Du behöver
- 280 g pasta t ex penne
- 4 dl matlagningsgrÀdde
- 1 msk kycklingfond
- 2 msk vetemjöl
- salt och peppar
- 200 g bladspenat lösfryst
Halstrad lax:
4 bitar laxfilé
salt och peppar
2 msk rapsolja
Servera med:
citronklyftor
cocktailtomater
morotsstavar
Ă€pple
Gör sÄ hÀr
1
Koka pastan. Spola den i kallt vatten och lÄt den rinna av.
2
Vispa samman grÀdde, fond och mjöl i en kastrull och koka under omrörning, 3-5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör ner spenaten och lÄt sÄsen bli varm. Blanda ner pastan i sÄsen.
3
Halstrad lax: SkÀr laxen i stora bitar. Salta och peppra. Hetta upp en stekpanna med olja och stek laxen runt om, ca 3 minuter.
4
LÀgg upp pastasÄs och lax i lunchlÄdor och lÄt svalna. Förvara i kylen. Servera med citronklyftor, delade cocktailtomater, morotsstavar och gÀrna ett Àpple.









































