Du behöver

  • 280 g pasta t ex penne
  • 4 dl matlagningsgrĂ€dde
  • 1 msk kycklingfond
  • 2 msk vetemjöl
  • salt och peppar
  • 200 g bladspenat lösfryst

Halstrad lax:

4 bitar laxfilé
salt och peppar
2 msk rapsolja

Servera med:

citronklyftor
cocktailtomater
morotsstavar
Ă€pple

Gör sÄ hÀr

1
Koka pastan. Spola den i kallt vatten och lÄt den rinna av.

2
Vispa samman grÀdde, fond och mjöl i en kastrull och koka under omrörning, 3-5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör ner spenaten och lÄt sÄsen bli varm. Blanda ner pastan i sÄsen.

3
Halstrad lax: SkÀr laxen i stora bitar. Salta och peppra. Hetta upp en stekpanna med olja och stek laxen runt om, ca 3 minuter.

4
LÀgg upp pastasÄs och lax i lunchlÄdor och lÄt svalna. Förvara i kylen. Servera med citronklyftor, delade cocktailtomater, morotsstavar och gÀrna ett Àpple.