Du behöver
- 1 dl gojibär
- 1 dl rena havregryn
- 3 dl kokande vatten
- 100 g smör
- 50 g jäst
- 1 dl vatten 37
- 0.5 dl ljus sirap
- 2 msk farinsocker
- 1 dl krossat bovete
- 1 dl solrosfrön
- 2 msk fiberhusk
- 1 tsk salt
- 4 msk surdegspulver
- 4 dl mjölmix Lailas glutenfria
Ugn: 200°
Gör så här
1
Skållning: Lägg gojibär och rena havregryn i en degskål. Häll på ko-kande vatten och klicka i smöret. Rör om och låt svalna till 37°.
2
Lös upp jästen i ljummet vatten. Rör ner i skållningen tillsammans med sirap, farinsocker, bovete, solrosfrön, fiberhusk, salt, surdegspulver och mjölmix. Blanda om väl till en jämn, kladdig deg. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
3
Ta upp degen på bakbord mjölat med mjölmix och forma till två sconeskakor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och skåra i fyra delar. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter. Grädda mitt i ugnen i 30 minuter.