Du behöver

  • 1 dl gojibär
  • 1 dl rena havregryn
  • 3 dl kokande vatten
  • 100 g smör
  • 50 g jäst
  • 1 dl vatten 37
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 2 msk farinsocker
  • 1 dl krossat bovete
  • 1 dl solrosfrön
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 tsk salt
  • 4 msk surdegspulver
  • 4 dl mjölmix Lailas glutenfria

Ugn: 200°

Gör så här

1
Skållning: Lägg gojibär och rena havregryn i en degskål. Häll på ko-kande vatten och klicka i smöret. Rör om och låt svalna till 37°.

2
Lös upp jästen i ljummet vatten. Rör ner i skållningen tillsammans med sirap, farinsocker, bovete, solrosfrön, fiberhusk, salt, surdegspulver och mjölmix. Blanda om väl till en jämn, kladdig deg. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.

3
Ta upp degen på bakbord mjölat med mjölmix och forma till två sconeskakor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och skåra i fyra delar. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter. Grädda mitt i ugnen i 30 minuter.