Du behöver
- 4 dl havregryn
- 4 3/4 dl vetemjöl
- 2 dl solroskärnor rostade
- 2 tsk bakpulver
- 1.5 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 0.5 tsk salt
- 2 st ägg
- 0.5 dl rapsolja
- 1.5 dl filmjölk
Ugn: 225°/100°
Gör så här
1
Blanda havregryn, mjöl, solroskärnor, bakpulver, socker, vaniljsocker och salt i en stor skål.
2
Vispa ihop ägg, olja och filmjölk i en skål och häll över mjöl-blandningen och blanda till en deg.
3
Dela degen i tre bitar och forma bitarna till längder som är 35 cm. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen, 15 minuter.
4
Skär längderna i sneda skivor “vänd upp” skivorna med snittytan upp. Torka i ugnen på 100°, ca 30 minuter. Stäng av ugnen och låt gärna skorporna stå kvar några timmar.