Du behöver
- smör till formen
- 1.25 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 4 st ägg delade i gulor och vitor
- 0.5 dl rörsocker strö
- 0.5 dl sötningsmedel strö
- 0.5 dl hett vatten direkt från uppkoket
- 1 tsk rivet citronskal
Ugn: 175º
Gör så här
1
Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form som rymmer 1 1/4–1 1/2 l. Smörj och bröa formen med ströbröd eller grahamsmjöl.
2
Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Vispa äggulor, socker, söt-ningsmedel och hett vatten i några minuter. Vispa vitorna till ett fast skum.
3
Sikta ner mjölblandningen i ägg- och sockersmeten. Skölj citronen noga och riv skalet och tillsätt till smeten. Vänd ner vitorna och rör samman till en smet. Häll smeten i formen och grädda på andra falsen nerifrån, ca 30 minuter.
4
Tips! Sockerkakan passar utmärkt som tårtbotten.