Du behöver

  • smör till formen
  • 1.25 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 st ägg delade i gulor och vitor
  • 0.5 dl rörsocker strö
  • 0.5 dl sötningsmedel strö
  • 0.5 dl hett vatten direkt från uppkoket
  • 1 tsk rivet citronskal

Ugn: 175º

Gör så här

1
Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form som rymmer 1 1/4–1 1/2 l. Smörj och bröa formen med ströbröd eller grahamsmjöl.

2
Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Vispa äggulor, socker, söt-ningsmedel och hett vatten i några minuter. Vispa vitorna till ett fast skum.

3
Sikta ner mjölblandningen i ägg- och sockersmeten. Skölj citronen noga och riv skalet och tillsätt till smeten. Vänd ner vitorna och rör samman till en smet. Häll smeten i formen och grädda på andra falsen nerifrån, ca 30 minuter.

4
Tips! Sockerkakan passar utmärkt som tårtbotten.