Du behöver
- 3 st gelatinblad
- 2 st limefrukt 1 tsk rivet skal och 1/2 dl pressad saft
- 5 dl lättyoghurt naturell
- 1.5 msk sötningsmedel eller rörsocker strö
- 3 msk valnötter grovt hackade
Garnera med:
4 st physalis
valnötter
Gör så här
1
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Skölj limefrukterna noga. Riv skalet och pressa ur saften. Häll upp yoghurten i en skål.
2
Smält gelatinet på svag värme. Tillsätt gelatin, limeskal, limesaft, sötningsmedel/rörsocker strö till yoghurten och rör om.
3
Fördela valnötterna i fyra vattensköljda portionsskålar. Fördela fromagen i skålarna och låt stå i kylen ett par timmar för att stelna.
4
Stjälp upp fromagen på fat och garnera med physalis och valnötter.