Du behöver
- 200 g pasta t ex pastaskruvar
- 250 g kycklingfilé
- salt och peppar
- 1 msk smör eller margarin
- 1 st vitlöksklyfta
- 0.5 st röd chilipeppar
- 1 msk olivolja
- 2 msk persilja
- 0.5 dl pesto finns att köpa färdig
- 0.5 st citron rivet skal
- 2 msk parmesanost riven
- 10 st körsbärstomater
Gör så här
1
Koka pastan och låt den rinna av.
2
Krydda kycklingen med salt och peppar och stek i en stekpanna med smör, ca 5 minuter per sida. Låt eftersteka, gärna under lock, tills köttsaf-ten är ofärgad.
3
Skala och skiva vitlöken. Kärna ur och hacka chilin. Fräs vitlök och chili någon minut i en stekpanna med olja. Blanda fräset med pastan.
4
Rör i persilja, pesto och citronskal. Strö över parmesan och peppar. Servera med skivad kycklingfilé och delade tomater.