Du behöver

  • 3 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1.5 dl strösocker
  • 0.5 tsk salt
  • 150 g smör
  • 1 st ägg
  • 11.5 dl vetemjöl

Fyllning:

150 g smör
200 g philadelphiaost färskost
3 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker

Pensling:

ägg

Garnera med:

25 g smält smör
strösocker strössel eller kokos

Ugn: 225°

Gör så här

1
Värm mjölken till 37°. Smula ner jästen i en bunke. Häll på mjölken och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt socker, salt, rumsvarmt smör i klickar, ägg och det mesta av mjölet och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt i 45–60 minuter.

2
Fyllning: Rör ihop rumsvarmt smör, färskost, florsocker och vaniljsocker.

3
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 18 bitar. Rulla bitarna till bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i 45 minuter.

4
Tryck hål mitt i varje bulle, 2 cm i diameter och fyll med fyllning. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i 10 minuter.

5
Vid servering penslas bullarna med smält smör och doppas i socker, strössel eller kokos.