Du behöver
- 3 dl mjölk
- 50 g jäst
- 1.5 dl strösocker
- 0.5 tsk salt
- 150 g smör
- 1 st ägg
- 11.5 dl vetemjöl
Fyllning:
150 g smör
200 g philadelphiaost färskost
3 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
Pensling:
ägg
Garnera med:
25 g smält smör
strösocker strössel eller kokos
Ugn: 225°
Gör så här
1
Värm mjölken till 37°. Smula ner jästen i en bunke. Häll på mjölken och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt socker, salt, rumsvarmt smör i klickar, ägg och det mesta av mjölet och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt i 45–60 minuter.
2
Fyllning: Rör ihop rumsvarmt smör, färskost, florsocker och vaniljsocker.
3
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 18 bitar. Rulla bitarna till bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i 45 minuter.
4
Tryck hål mitt i varje bulle, 2 cm i diameter och fyll med fyllning. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i 10 minuter.
5
Vid servering penslas bullarna med smält smör och doppas i socker, strössel eller kokos.