Du behöver

Tomatjelly:

5 st gelatinblad
4 dl tomatjuice t ex Granini
1 dl vin torrt vitt
1 msk tomatketchup
1 st selleristjälk
salt svartpeppar

Topping:

5 cm gurka
2 tsk hackad dill
300 g räkor med skal

Garnera med:

1 dl crème fraîche
50 g färskost naturell eller
salt och peppar
selleriblad

Gör så här

1
Tomatjelly: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, 5 minuter. Krama ur bladen och lägg i en kastrull med 2 dl tomatjuice och värm tills bladen smält. Rör om och tillsätt resten av tomatjuicen, vin, ketchup och finhackad selleri. Rör om och smaka av med salt och peppar, gärna lite i överkant.

2
Fördela tomatjellyn i 4 cocktailglas och låt stelna i kylen, ca 3 timmar.

3
Topping: Dela gurkan på längden. Skrapa bort kärnorna och tärna gurkan smått. Blanda gurka och dill. Skala räkorna. Lägg räkor och gurka runt kanten på glasen.

4
Garnering: Vispa crème fraichen hårt och blanda med färskost. Smaka av med salt och peppar. Spritsa en klick i mitten på jellyn och garnera med en räka och ett selleriblad.