Du behöver

  • 300 g räkor med skal
  • 1 st torskfilé ca 300 g
  • 1 st ägg
  • 2 st salladslökar
  • 1 msk färsk koriander
  • 0.5 st chilifrukt röd spansk
  • salt och peppar
  • 2 dl panko asiatiskt ströbröd
  • 0.5 dl rapsolja eller majsolja

Sesamdressing:

1 st lime pressad saft
2 msk japansk soja
0.5 tsk ingefära riven
2 tsk rörsocker
2 tsk sesamolja

Servera med:

grönsallad blandad
50 g sockerärter
100 g cocktailtomater

Garnera med:

färsk koriander
2 st lime

Gör så här

1
Skala räkorna. Mixa räkor, torsk, ägg, salladslök, koriander och urkärnad chili till en smidig färs. Salta och peppra. Forma färsen till små bollar. Platta ut dem något och vänd dem i panko. Stek räkkakorna i en stekpanna med het olja, 2–3 minuter per sida. Ta upp och låt dem rinna av på hushållspapper.

2
Sesamdressing: Blanda limesaft, soja, ingefära, socker och sesamolja och rör om tills sockret lösts upp. Servera med sallad blandad med strimlade sockerärter och tomater. Garnera med koriander och limehalvor.