Du behöver
- 350 g kassler
- 0.5 st purjolök
- 1 st vitlöksklyfta
- 0.5 st squash eller grön squash, 150 g
- 1 tsk salt
- 2 msk rapsolja
- 0.5 st röd paprika
- 500 g tomater finkrossade
- 2 msk chilisås
- 1 msk kalvfond
- 2 msk basilika hackad
- salt och peppar
Servera med:
tagliatelle färsk
parmesanost riven
Garnera med:
färsk basilika
Gör så här
1
Tärna kasslern. Ansa och skiva purjolöken. Skala och fin-hacka vitlöken. Skär squashen i bitar och lägg i ett durkslag. Strö över salt och låt ligga och dra i 10 minuter. Skölj squashen och låt den rinna av. Kärna ur och skiva paprikan.
2
Fräs purjolök, vitlök, squash och paprika i en gryta med olja. Tillsätt kassler, tomater, chilisås, fond och basilika och koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3
Servera med kokt tagliatelle och parmesanost. Garnera med basilika.