Du behöver

  • 350 g kassler
  • 0.5 st purjolök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 st squash eller grön squash, 150 g
  • 1 tsk salt
  • 2 msk rapsolja
  • 0.5 st röd paprika
  • 500 g tomater finkrossade
  • 2 msk chilisås
  • 1 msk kalvfond
  • 2 msk basilika hackad
  • salt och peppar

Servera med:

tagliatelle färsk
parmesanost riven

Garnera med:

färsk basilika

Gör så här

1
Tärna kasslern. Ansa och skiva purjolöken. Skala och fin-hacka vitlöken. Skär squashen i bitar och lägg i ett durkslag. Strö över salt och låt ligga och dra i 10 minuter. Skölj squashen och låt den rinna av. Kärna ur och skiva paprikan.

2
Fräs purjolök, vitlök, squash och paprika i en gryta med olja. Tillsätt kassler, tomater, chilisås, fond och basilika och koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3
Servera med kokt tagliatelle och parmesanost. Garnera med basilika.