Du behöver

  • 100 g smör
  • 2.5 dl socker
  • 2 st ägg
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 150 g choklad 70 %
  • 1 msk smör
  • 2 msk grädde

Hallonmousse:

300 g frysta hallon
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
0.5 dl vatten
4 st gelatinblad

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175º. Smält smöret. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kakao och socker. Blanda ner i det smälta smöret. Rör ner äggen.

2
Smöra och bröa en form med löstagbar kant. Fördela smeten i formen Grädda i ugnen 18–20 min.

3
Smält under tiden chokladen med smör och grädde Bred över kakan när du precis tagit ut den. Låt svalna och rengör formens kant. Sätt på kanten igen.

4
Lägg gelatinbladen i blöt. Koka upp vattnet och låt sockret smälta ner till en sockerlag. Vispa grädden hårt. Tina och mixa hallonen i matberedaren. Blanda hallon och grädde. Plocka upp gelatinbladen och låt smälta ner i den halvvarma sockerlagen. Blanda ner lite av hallongrädden i gelatin-/sockerlagen. Rör sedan ner blandningen i resten av hallongrädden Blanda noga. Fördela moussen på chokladkakan och ställ i kylen minst tre timmar. Dekorera med blandade bär

Portioner
0 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows