Du behöver
- 100 g hasselnötter
- 3 st ägg
- 2 dl strösocker
- 2 msk potatismjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- strösocker
Citronkräm:
3 st äggulor
0.5 dl strösocker
1.5 msk potatismjöl
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 st citron rivet skal + 3 msk saft pressad citronsaft
Garnera med.
rivet citronskal
citronmeliss
Ugn: 225°
Gör så här
1
Mal nötterna på mandelkvarn. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda nötter, potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i äggsmeten.
2
Bred ut smeten i en långpanna, 30×40 cm, med bakplåts-papper i botten. Grädda mitt i ugnen, ca 7 minuter.
3
Strö socker över bottnen och stjälp upp på bakplåtspapper. Lossa bakplåtspappret och låt svalna.
4
Citronkräm: Blanda äggulor, socker, potatismjöl, grädde och mjölk i en kastrull och värm under omrörning tills krämen tjock-nar. Låt kallna. Smaksätt med citronskal och citronsaft. Bred krämen över bottnen och rulla ihop från långsidan. Garnera med citronskal och citronmeliss.