Du behöver
- 3 st ägg
- 2 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 0.5 dl mjölk
- 1 dl mandelspån
Mockakräm:
1 dl vispgrädde
0.5 dl mjölk
2 st äggulor
0.5 dl strösocker
1 tsk potatismjöl
125 g smör
2 msk kaffe starkt
2 tsk vaniljsocker
Ugn: 225°
Gör så här
1
Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda mjöl och bakpul-ver och sikta ner i smeten. Tillsätt mjölk och rör om till en smet.
2
Bred ut smeten i en långpanna, 30×40 cm, med bakplåts-papper i botten. Grädda mitt i ugnen, ca 7 minuter.
3
Rosta mandelspånen i en torr stekpanna och strö ut på ett bakplåtspapper. Stjälp upp kakan på pappret. Lossa bakplåts-pappret och låt kallna.
4
Mockakräm: Blanda grädde, mjölk, äggulor, socker och potatismjöl i en kastrull och värm under omrörning tills krämen tjocknar. Låt svalna. Vispa rumsvarmt smör krämigt med elvisp. Tillsätt krämen lite i taget. Rör ner kaffe och vaniljsocker. Bred krämen över bottnen och rulla ihop från långsidan.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows