4 portioner

Du behöver

  • 4 gelatinblad
  • 2 ägg
  • 2 dl florsocker
  • 2 apelsiner rivet skal och pressad saft
  • 2 dl vispgrädde

Garnera med:

apelsinskivor
limequatskivor eller limeskivor

Gör så här

1
Blötlägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten, 5 minuter.
2
Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till hårt skum i en bunke. Vispa äggulor och florsockret vitt och pösigt i en annan bunke. Blanda ner apelsinskalet.
3
Krama ur gelatinbladen och smält dem i lite av apelsinsaften. Låt svalna något. Tillsätt gelatinet med resten av saften och blanda ner i äggsmeten.
4
Vispa grädden medelmjuk och vänd ner i smeten med en slickepott. Vänd ner äggvitorna.
5
Fördela smeten i dessertglas och låt stå i kylen, ca 4 timmar. Garnera med apelsinskivor och lime- eller limequatskivor.