4 portioner
Du behöver
- 4 gelatinblad
- 2 ägg
- 2 dl florsocker
- 2 apelsiner rivet skal och pressad saft
- 2 dl vispgrädde
Garnera med:
apelsinskivor
limequatskivor eller limeskivor
Gör så här
1
Blötlägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten, 5 minuter.
2
Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till hårt skum i en bunke. Vispa äggulor och florsockret vitt och pösigt i en annan bunke. Blanda ner apelsinskalet.
3
Krama ur gelatinbladen och smält dem i lite av apelsinsaften. Låt svalna något. Tillsätt gelatinet med resten av saften och blanda ner i äggsmeten.
4
Vispa grädden medelmjuk och vänd ner i smeten med en slickepott. Vänd ner äggvitorna.
5
Fördela smeten i dessertglas och låt stå i kylen, ca 4 timmar. Garnera med apelsinskivor och lime- eller limequatskivor.