Du behöver
- 500 g keso
- 2 dl vispgrädde
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 msk strösocker
- 2 st apelsiner
Saftsås:
6 dl saft stark, röd
3 msk maizena majsstärkelse
Garnera med:
1 st apelsin
Gör så här
1
Låt keson rinna av genom en sil, i ca 1 timme. Vispa grädden med vaniljsocker och strösocker. Vänd ner keson i grädden.
2
Skala apelsinerna med kniv ända in till fruktköttet så de vita hinnorna inte kommer med. Skär ut hinnfria klyftor. Vänd ner apelsinklyftorna i kesogrädden. Förvara i kylen.
3
Saftsås: Koka upp saften, den ska vara kraftig i smaken. Rör ut majsstärkelsen i kallt vatten och vispa ner redningen i saften. Koka sakta 2–3 min. Servera såsen kall. Garnera med apelsinklyftor.