Du behöver

  • 500 g keso
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk strösocker
  • 2 st apelsiner

Saftsås:

6 dl saft stark, röd
3 msk maizena majsstärkelse

Garnera med:

1 st apelsin

Gör så här

1
Låt keson rinna av genom en sil, i ca 1 timme. Vispa grädden med vaniljsocker och strösocker. Vänd ner keson i grädden.

2
Skala apelsinerna med kniv ända in till fruktköttet så de vita hinnorna inte kommer med. Skär ut hinnfria klyftor. Vänd ner apelsinklyftorna i kesogrädden. Förvara i kylen.

3
Saftsås: Koka upp saften, den ska vara kraftig i smaken. Rör ut majsstärkelsen i kallt vatten och vispa ner redningen i saften. Koka sakta 2–3 min. Servera såsen kall. Garnera med apelsinklyftor.