Du behöver
- 4 dl pasta t ex penne med vit fiber
- 1 st schalottenlök
- 1 st vitlöksklyfta
- 0.5 g saffran malen
- 1 msk matfett
- 0.5 dl vitt vin eller 1
- 2 msk kycklingfond
- 125 g mascarponeost
- 1 dl turkisk yoghurt
- 2 krm sambal oelek
- kycklinglårfilé ca 500 g
- salt peppar
- 2 msk matfett
- 0.5 dl parmesanost riven
Servera med:
broccoli kokt
parmesanost riven
Gör så här
1
Koka pastan och låt den rinna av i ett durkslag.
2
Skala och hacka lök och vitlök och fräs det med saffran i en gryta med matfett, tills löken är blank. Tillsätt vin, fond och koka ihop tills hälften av vätskan åter-står. Rör ner mascarponeost, yoghurt och sambal oelek och sjud i3 minuter.
3
Skär lårfiléerna i bitar och stek dem i omgångar på medelvärme i en stekpanna med matfett, ca 3 minuter. Salta och peppra och lägg över i såsen. Låt sjuda i 5 minuter. Tillsätt parmesanost. Salta och peppra. Rör ner den pastan i såsen. Servera med kokt broccoli och riven parmesanost.