Du behöver

  • 4 dl pasta t ex penne med vit fiber
  • 1 st schalottenlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 g saffran malen
  • 1 msk matfett
  • 0.5 dl vitt vin eller 1
  • 2 msk kycklingfond
  • 125 g mascarponeost
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 2 krm sambal oelek
  • kycklinglårfilé ca 500 g
  • salt peppar
  • 2 msk matfett
  • 0.5 dl parmesanost riven

Servera med:

broccoli kokt
parmesanost riven

Gör så här

1
Koka pastan och låt den rinna av i ett durkslag.

2
Skala och hacka lök och vitlök och fräs det med saffran i en gryta med matfett, tills löken är blank. Tillsätt vin, fond och koka ihop tills hälften av vätskan åter-står. Rör ner mascarponeost, yoghurt och sambal oelek och sjud i3 minuter.

3
Skär lårfiléerna i bitar och stek dem i omgångar på medelvärme i en stekpanna med matfett, ca 3 minuter. Salta och peppra och lägg över i såsen. Låt sjuda i 5 minuter. Tillsätt parmesanost. Salta och peppra. Rör ner den pastan i såsen. Servera med kokt broccoli och riven parmesanost.