Du behöver

Pajdeg:

125 g smör
1 dl florsocker
4 dl vetemjöl
1 st ägg

Fyllning:

150 g mandelmassa
2 dl strösocker
125 g smör
2 st ägg
2 msk vetemjöl
100 g mörk choklad
200 g valnötter

Garnera med:

75 g mörk choklad
fikon färska

Servera med:

Vispad grädde

Ugn: 200°

10 bitar

Gör så här

1
Pajdeg: Arbeta ihop smör, florsocker, mjöl och ägg till en deg. Låt vila kallt i 30 minuter. Tryck degen ut i en form med löstagbar kant, 23 cm i diameter.

2
Fyllning: Riv mandelmassan och rör den smidig tillsammans med socker och rumsvarmt smör. Rör i ägg och mjöl. Hacka choklad och valnötter grovt och rör ner. Häll fyllningen i pajformen och grädda i nedre delen av ugnen i 40 minuter. Täck över kakan om den blir mörk. Låt kallna.

3
Smält chokladen och ringla över kakan. Garnera med färska fikon och servera eventuellt med vispad grädde.