Du behöver
- 3 dl vetemjöl
- 0.5 dl strösocker
- 100 g smör
- 1 st ägg
Mandelfyllning:
150 g mandelmassa
2 msk strösocker
75 g smör
1 st ägg
Glasyr:
florsocker
lingonsylt
Ugn: 200°
Gör så här
1
Blanda mjöl och socker och finfördela smöret i blandningen. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila kallt i 30 minuter.
2
Fyllning: Riv mandelmassan och blanda med socker och rumsvarmt smör till en slät smet. Rör i ägget.
3
Tryck ut degen i smorda, veckade mazarinformar och lägg en tesked mandelfyllning i varje. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter. Låt svalna i 10 minuter innan de tas ur formarna. Låt kallna.
4
Glasyr: Rör ihop florsocker och lingonsylt och glasera de kalla kakorna.