Du behöver
- 3.5 dl vetemjöl
- 1 dl potatismjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 dl strösocker
- 150 g smör
- 1 st ägg
Pensling:
ägg
pärlsocker
Fyllning:
100 g smör
1.5 dl florsocker
1 st äggula
2 tsk vaniljsocker
Ugn: 175°
Gör så här
1
Arbeta ihop mjöl, potatismjöl, bakpulver, vaniljsocker, socker, smör och ägg till en deg. Låt vila kallt i 30 minuter.
2
Kavla ut degen till en 2 1/2 mm tjock platta och ta ut stjärnor med kak-mått. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
3
Pensla hälften av stjärnona med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 6–8 minuter. Låt kallna.
4
Fyllning: Rör ihop rumsvarmt smör, florsocker, äggula och vaniljsocker. Lägg ihop en “openslad” kaka och en med pärlsocker med kräm mellan.