Du behöver

  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl strösocker
  • 150 g smör
  • 1 st ägg

Pensling:

ägg
pärlsocker

Fyllning:

100 g smör
1.5 dl florsocker
1 st äggula
2 tsk vaniljsocker

Ugn: 175°

Gör så här

1
Arbeta ihop mjöl, potatismjöl, bakpulver, vaniljsocker, socker, smör och ägg till en deg. Låt vila kallt i 30 minuter.

2
Kavla ut degen till en 2 1/2 mm tjock platta och ta ut stjärnor med kak-mått. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.

3
Pensla hälften av stjärnona med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 6–8 minuter. Låt kallna.

4
Fyllning: Rör ihop rumsvarmt smör, florsocker, äggula och vaniljsocker. Lägg ihop en “openslad” kaka och en med pärlsocker med kräm mellan.