Du behöver

  • 200 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl russin
  • 1 dl apelsinskal syltat
  • 0.5 dl cocktailbär syltade
  • 0.5 dl sötmandel
  • 1 msk konjak kan uteslutas

Garnera med:

0.5 dl florsocker
1/2–1 tsk vatten
8 st röda cocktailbär

Ugn: 150°

15 bitar

Gör så här

1
Rör rumsvarmt smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under vispning.

2
Blanda mjöl, bakpulver, russin, syltat apelsinskal, hackade cocktailbär och hackad mandel, och rör ner i smeten. Rör i konjak. Häll smeten i smord och bröad form, 1 3/4 l. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Låt svalna.

3
Rör ihop florsocker och vatten och lägg 8 små klickar på kakan. Sätt ett cocktailbär i varje klick.