Du behöver

  • 150 g smör
  • 2.5 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl filmjölk
  • 1 st apelsin rivet skal
  • 3 msk pressad apelsinsaft
  • 50 g ljusa chokladknappar eller hackad choklad

Glasyr:

0.5 dl vispgrädde
50 g mörk choklad
5 st kumquats

Ugn: 175°

10 bitar

Gör så här

1
Rör rumsvarmt smör och socker poröst, gärna med elvisp. Vispa i äggen ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med filmjölk. Blanda i apelsinskal och apelsinsaft.

2
Häll hälften av smeten i en smord och bröad form, 1 1/2 l. Strö i chokladen och täck med resten av smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 45 minuter. Låt svalna.

3
Glasyr: Koka upp grädden och rör i hackad choklad och rör tills den smält. Häll glasyren över kakan. Garnera med skivad kumquat.