Du behöver
- 150 g smör
- 2.5 dl strösocker
- 3 st ägg
- 3.5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 dl filmjölk
- 1 st apelsin rivet skal
- 3 msk pressad apelsinsaft
- 50 g ljusa chokladknappar eller hackad choklad
Glasyr:
0.5 dl vispgrädde
50 g mörk choklad
5 st kumquats
Ugn: 175°
10 bitar
Gör så här
1
Rör rumsvarmt smör och socker poröst, gärna med elvisp. Vispa i äggen ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med filmjölk. Blanda i apelsinskal och apelsinsaft.
2
Häll hälften av smeten i en smord och bröad form, 1 1/2 l. Strö i chokladen och täck med resten av smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 45 minuter. Låt svalna.
3
Glasyr: Koka upp grädden och rör i hackad choklad och rör tills den smält. Häll glasyren över kakan. Garnera med skivad kumquat.