Du behöver

  • 200 g hasselnötter
  • 4 st äggvitor
  • 3 dl strösocker

Fyllning:

6 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker

Garnera med:

150 g mörk choklad
25 g vit choklad

Ugn: 150°

12 bitar

Gör så här

1
Mal nötterna på mandelkvarn. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Vänd ner nötterna.

2
Rita 4 rundlar på ett bakplåtspapper som är 24 cm i diameter. Bred ut smeten i rundlarna och grädda mitt i ugnen i 15 minuter. Låt kallna och lossa bottnarna från pappret.

3
Fyllning: Vispa grädde och vaniljsocker och lägg ihop bottnarna med två tredjedelar av grädden. Bred resten av grädden runt om tårtan och lite ovanpå.

4
Smält hälften av den mörka chokladen över vattenbad. Hacka resten av chokladen. Ta kastrullen från värmen och rör i den hackade chokladen. Bred ut chokladen på ett bakplåtspapper och ställ i kylen för att stelna. Gör likadant med den vita chokladen och ringla över den mörka chokladen och låt stelna. Skär chokladen i rutor med varm kniv och sätt runt kanten och ovanpå tårtan.