Du behöver

  • 2 st schalottenlökar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • smör till stekning
  • 0.5 g saffran
  • 0.5 msk vetemjöl
  • 2.5 dl mellangrädde
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 msk pressad citronsaft
  • flingsalt nymald peppar
  • 115 g färsk babyspenat
  • 200 g lax kallrökt i bit
  • kokande vatten

Servera med:

400 g pasta t ex penne

Gör så här

1
Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en gryta med smör utan att det tar färg. Låt saffranet fräsa med en liten stund mot slutet. Rör i mjölet och häll på grädde och mjölk. Koka på svag värme, ca 5 minuter. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

2
Vänd ner spenaten i såsen och rör om tills den sjunker ihop.

3
Skär laxen i små tärningar och vänd ner i såsen.

4
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och låt den rinna av. Spara ca 3 msk av kokvattnet. Vänd ner pasta och kokvatten i såsen och blanda om.