Du behöver
- 2 st schalottenlökar
- 1 st vitlöksklyfta
- smör till stekning
- 0.5 g saffran
- 0.5 msk vetemjöl
- 2.5 dl mellangrädde
- 1.5 dl mjölk
- 1 msk pressad citronsaft
- flingsalt nymald peppar
- 115 g färsk babyspenat
- 200 g lax kallrökt i bit
- kokande vatten
Servera med:
400 g pasta t ex penne
Gör så här
1
Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en gryta med smör utan att det tar färg. Låt saffranet fräsa med en liten stund mot slutet. Rör i mjölet och häll på grädde och mjölk. Koka på svag värme, ca 5 minuter. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
2
Vänd ner spenaten i såsen och rör om tills den sjunker ihop.
3
Skär laxen i små tärningar och vänd ner i såsen.
4
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och låt den rinna av. Spara ca 3 msk av kokvattnet. Vänd ner pasta och kokvatten i såsen och blanda om.