Du behöver
- 300 g mandelmassa
- 3 st ägg
- 0.5 dl vetemjöl
- 6 dl vispgrädde
- 200 g vit choklad
- 2 st ägg
- 250 g jordgubbar
- 1 dl florsocker
- 3 st äggvitor
- 2 dl strösocker
Ugn: 175°/125°
10 bitar
Gör så här
1
Riv mandelmassan och rör i ägg och mjöl. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen på 175º i 20 minuter. Låt kallna.
2
Vispa grädden. Smält chokladen över vattenbad, och rör om ofta. Ta kastrullen från värmen och vispa i äggen. Blanda i hälften av den vispade grädden och häll i formen.
3
Mixa jordgubbar och florsocker och blanda med resten av grädden och häll i formen. Dra lätt med en gaffel så skikten blandas lite. Frys in i minst 4 timmar.
4
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning och vispa till en blank maräng. Spritsa längder på en plåt med bakplåtspapper. Grädda på 125°, 1 timme, tills marängerna är torra. Låt svalna. Skär marängerna i bitar som är lika höga som tårtan.
5
Ta ut tårtan 30 minuter innan servering. Ställ marängerna runt kanten på tårtan och knyt ett vackert band runt om.