Du behöver

  • 4 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver

Fyllning:

400 g hallon frysta tinade
8 st gelatinblad
200 g florsocker
5 dl vispgrädde
2 msk koncentrerad hallonsaft

Garnering:

3 dl vispgrädde
röd hushållsfärg
hallon

Ugn: 175°

10 bitar

Gör så här

1
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 35 minu-ter. Låt svalna.

2
Fyllning: Passera hallonen genom en sil och rör ner florsocker i hallonen. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Vispa grädden. Ta upp gelatinbladen och smält dem i saften i en kastrull. Rör ner i hallonen. Vänd ner en klick grädde och rör om. Vänd ner resten av grädden och blanda om.

3
Dela kakan i tre bottnar. Lägg ihop bottnarna med hallonmousse mellan och ovanpå. Låt stå kallt att stelna ett par timmar.

4
Vispa grädden och färga med hushållsfärg. Spritsa små rosor runt om tårtan. Garnera med hallon.