Du behöver

  • 5 st morötter
  • 3 st palsternackor
  • 2 st rödlökar
  • 1 st blomkålshuvud

Lag:

3 dl vatten
2 dl strösocker
1 dl ättiksprit 12
2 st lagerblad
8 st vitpepparkorn

Gör så här

1
Skala och skär morötter, palsternacka och lök i 2 mm tjocka skivor, gärna på en mandolin. Dela blomkålshuvudet i små buketter och koka dem mjuka i lättsaltat vatten, ca 2 minuter. Ta upp och låt dem rinna av i ett durkslag. Lägg över i en stor bunke tillsammans med lök och rotfrukter.

2
Lag: Blanda vatten, socker, ättika, lagerblad och pepparkorn i en kastrull och koka upp under omrörning. Häll lagen i bunken och täck med plastfolie eller lock och låt stå i kylen 2 dagar. Sila av lagen och lägg över i en burk.