Du behöver

  • 1 st fläskfilé 500-600 gram
  • smör
  • flingsalt, nymald peppar
  • 400 g rödbetor
  • 200 g pasta t ex penne
  • olivolja
  • 8 dl babyspenat löst packad
  • 150 g ädelost
  • 4 msk pinjenötter rostade

Dressing:

3 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
flingsalt, nymald peppar

Ugn: 150°

Gör så här

1
Putsa filén och bryn den runt om i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Lägg över filén i en ugnsfast form. Stick in en termometer i den tjockaste delen och tillaga i ugnen tills innertemperaturen är 67º. Vira in köttet i aluminiumfolie och låt vila 5–10 minuter. Skär köttet i skivor vid servering.

2
Dressing: Blanda olja, vinäger, salt och peppar.

3
Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten. Låt rotspets och lite blast vara kvar på rödbetorna, då behåller de färg och smak bättre. Spola under kallt vatten och gnid bort skalet. Varmhåll och skär i klyftor vid servering.

4
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av kokvattnet och blanda pastan med lite olivolja.

5
Blanda fläskfilé, rödbetor, pasta, spenat och smulad ost. Ringla över dressing och strö på pinjenötter.