Du behöver
- 1 st fläskfilé 500-600 gram
- smör
- flingsalt, nymald peppar
- 400 g rödbetor
- 200 g pasta t ex penne
- olivolja
- 8 dl babyspenat löst packad
- 150 g ädelost
- 4 msk pinjenötter rostade
Dressing:
3 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
flingsalt, nymald peppar
Ugn: 150°
Gör så här
1
Putsa filén och bryn den runt om i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Lägg över filén i en ugnsfast form. Stick in en termometer i den tjockaste delen och tillaga i ugnen tills innertemperaturen är 67º. Vira in köttet i aluminiumfolie och låt vila 5–10 minuter. Skär köttet i skivor vid servering.
2
Dressing: Blanda olja, vinäger, salt och peppar.
3
Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten. Låt rotspets och lite blast vara kvar på rödbetorna, då behåller de färg och smak bättre. Spola under kallt vatten och gnid bort skalet. Varmhåll och skär i klyftor vid servering.
4
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av kokvattnet och blanda pastan med lite olivolja.
5
Blanda fläskfilé, rödbetor, pasta, spenat och smulad ost. Ringla över dressing och strö på pinjenötter.