Du behöver

  • 4.5 dl vetemjöl
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 150 g smör
  • 2 dl mjölk 1+ 1 dl
  • 2 st ägg
  • 1 msk vaniljsocker

Fyllning:

1 dl jordgubbsmarmelad

Topping:

100 g smör rumsvarmt
300 g färskost
3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
röd hushållsfärg

Garnera med:

75 g marsipan rosa

Ugn: 175°

Gör så här

1
Blanda mjöl, socker och bakpulver i en skål. Tillsätt rumsvarmt smör i klickar och 1 dl mjölk och rör ihop. Vispa ihop ägg, 1 dl mjölk och vanilj-socker och rör ner i smörblandningen. Blanda till en smet. Fördela smeten i muffinsformar som står i ett muffinsbleck. Grädda mitt i ugnen, ca 15 min. Låt svalna.

2
Gröp ur ett hål i varje muffins med en äppelurkärnare.

3
Fyllning: Lägg marmeladen i en spritspåse och fyll hålen med marme-lad.

4
Topping: Vispa smöret vitt. Tillsätt färskost och vispa till en slät smet. Vispa i florsocker och vaniljsocker och färga toppingen lätt rosa med hushållsfärg. Spritsa en topp på varje muffins. Kavla ut marsipanen till en 6 cm lång platta. Skär ut 1/2 cm breda band. Snurra ihop marsipanen till en ögla och lägg en på varje muffins.