Du behöver
- 4.5 dl vetemjöl
- 3 dl strösocker
- 2 tsk bakpulver
- 150 g smör
- 2 dl mjölk 1+ 1 dl
- 2 st ägg
- 1 msk vaniljsocker
Fyllning:
1 dl jordgubbsmarmelad
Topping:
100 g smör rumsvarmt
300 g färskost
3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
röd hushållsfärg
Garnera med:
75 g marsipan rosa
Ugn: 175°
Gör så här
1
Blanda mjöl, socker och bakpulver i en skål. Tillsätt rumsvarmt smör i klickar och 1 dl mjölk och rör ihop. Vispa ihop ägg, 1 dl mjölk och vanilj-socker och rör ner i smörblandningen. Blanda till en smet. Fördela smeten i muffinsformar som står i ett muffinsbleck. Grädda mitt i ugnen, ca 15 min. Låt svalna.
2
Gröp ur ett hål i varje muffins med en äppelurkärnare.
3
Fyllning: Lägg marmeladen i en spritspåse och fyll hålen med marme-lad.
4
Topping: Vispa smöret vitt. Tillsätt färskost och vispa till en slät smet. Vispa i florsocker och vaniljsocker och färga toppingen lätt rosa med hushållsfärg. Spritsa en topp på varje muffins. Kavla ut marsipanen till en 6 cm lång platta. Skär ut 1/2 cm breda band. Snurra ihop marsipanen till en ögla och lägg en på varje muffins.